Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Klubdélután 2022.06.16.

2022.06.16

 

Klubdélután 2022. június 16. csütörtök 14 óra

 

 

A júniusi klubnap a szokásos harmadik csütörtökön volt.

 

Az éves munkatervnek megfelelően a tervezett előadást Fábián Balázs, a Gödöllői Városi Múzeum kutatója tartotta. Az előadás témája a Máriabesnyői Búcsúk története volt. Fábián Balázs beszélt a Máriabesnyői Nagyboldogasszony templomban észlelt csodákról, amelyek kialakították a templom búcsújáró hellyé való fejlődését. Beszélt a búcsúk rendjének változásáról, a kezdetektől egészen a napjainkig a búcsújáró szokásokról. Érdekes volt az a különleges helyi szokás, hogy évente külön búcsút tartottak a férfi zarándokok részére.

 

Az előadást követően még több kérdés is érkezett az előadóhoz, aki azt részletesen megválaszolta.

 

Az előadást az tette számomra még érdekesebbé, hogy a Gödöllő Városi Nyugdíjas Egyesület által állami támogatásból vásárolt új média számítógépével történt az előadás képeinek megjelenítése. Az új Aerofara nevű számítógép jól szerepelt, mert az egész vetítés alatt nagyon jól működött.

 

A klubnapon az előadót és a tagjainkat Tóth Péter fényképezte. A nagyon jó képeit átküldte nekem, melyek közül néhányat csatolok a jegyzőkönyvhöz.

 

Az előadás után következett a név- és születésnapos tagjaink köszöntése. Korelnökünk, Hegedűs Feri ebben a hónapban töltötte be 88. évét.

 

A név- és születésnaposok köszöntése után szünetet tartottunk. A szünetben sok lehetőség volt a szabad beszélgetésre. Az ünnepeltek pedig a hozott süteményeiket kínálták. Nagyon finom süteményeket ehettünk.

 

A szünet után az egyebekben röviden arról beszéltünk, hogy a nyári szünetben milyen kirándulásokon találkozhatunk, és a legközelebbi szeptemberi klubnap a szokásostól eltérően a szeptember ötödik csütörtökén, 29-én lesz. Ezzel a klubnap hivatalos része véget ért, de még sokan és sokat beszélgettek, hiszen a klubtalálkozóknak az is nagyon fontos része, hogy a tagjaink sokat tudjanak beszélgetni egymással.

 

Gödöllő, 2022. június 20.                             

                                                                                                   Lányi Aladár

                                                                                                   klub elnök           

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Klubdélután 2022.06.16.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.