Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Klubdélután 2022.02.17.

2022.02.17

Klubdélután 2022. február 17. csütörtök 14 óra

 

Klubnapunkon 32-en voltunk jelen.

 

Első programként „A Lloyd repülőgépgyár Aszód története” címmel Lányi Aladár tartott előadást. Az Aszódi repülőgépgyár története összefonódott az Aszódi Javítóintézet történetével. Az előadó kiemelte, hogy kevés olyan intézmény van jelenleg ma, ami 138 éve ugyanazon a helyen azt csinálja, amire létesítették. Az első világháború alatt a Javítóintézet területén létesült repülőgépgyár 5 éves működése alatt 238 repülőgépet készített. A vesztes háborút lezáró Versailles békeszerződés értelmében az Aszódi repülőgépgyár szerelőcsarnokait lebontották, a repülőteret beszántották.

 

Az előadás után Hajnal Irén turisztikai vezető tartott tájékoztatót az Idegenvezetők Világnapja gödöllői rendezvényeiről, majd a 2022. évre tervezett egyesületi kirándulásokról.

 

Ezután szünetet tartottunk. A szünetben kiosztásra került a klub 2022. évi munkaterve. A szünet mindig jó alkalom a baráti beszélgetésekre.

 

A szünet után beszéltünk a munkaterv szerinti, nem a Civil Házban megtartandó március 17-i és április 21-i klubtalálkozóinkról. Majd a Civil Házzal kapcsolatos takarítási feladatainkról, a Stefánia Palotában lévő kulturális rendezvényekről és az április 20-i vers- és prózamondó versenyre jelentkezés lehetőségéről tájékoztattam a tagságot. Ezután először köszöntöttük a születés- és névnapos tagjainkat, majd a Nőnap alkalmából minden jelenlévő nőtagunkat felköszöntöttük. Néhány távol lévő tagunk részére a közeli ismerősei viszik el a köszöntő virágot.

 

Ezzel a klubnap hivatalos része véget ért. Ezután még vagy 20 percig beszélgettünk tagjainkkal a közösség aktuális témáiról.

 

Írta: Lányi Aladárné titkár

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.