Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2017.10.19 Klubdélután

Klubdélután 2017. október 19. csütörtök 14 óra

 

  1. napirendi pont: Előadás a Magyar Honvédség nyugdíjasokat érintő rendelkezéseiről. Előadó: Bélavári Miklós százados, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság állományából. Az előadó elmondta, hogy az ő hatáskörébe csak a budapesti és a Pest megyei igényjogosultak tartoznak, akik nem ebből a régióból kerültek nyugállományba, azok ahhoz a megyei parancsnoksághoz tartoznak, ahonnan nyugdíjba vonultak. Szót ejtett a honvédség jelenleg üzemeltetett üdülőiről és a kegyeleti tevékenységről. Aki szeretné igénybe venni ezeket a támogatásokat, annak igényjogosultnak kell lennie. A hivatásos állomány nyilvántartásba van véve, de a polgári alkalmazottaknak igazolniuk kell az igényjogosultságukat. Azt is elmondta, hogyan tehetik ezt meg, illetve, akinek több éve húzódik az ügyintézés, ígért segítséget. Az igényjogosultaknak 13 napi támogatás jár, ezen felüli napokra „teljesáras” térítést kell fizetni. A honvédségi üdülőkről elmondta, hogy idén több üdülő is kapott felújítási keretet, ezzel emelni tudták a színvonalat. A segélyezésnél a legfontosabb szabály a 90.000 Ft/fő keret, melytől az alapítvány csak nagyon indokolt esetben tér el. A kegyeleti támogatás ügyintézése nem változott, csak a kereteket emelték meg, ehhez kaptunk egy írásos anyagot is. A tájékoztatás után a tagság kérdésekkel bombázta az előadót, aki készségesen válaszolt, és a személyes segítségét is felajánlotta bizonyos eseteknél.

 

 

  1. napirendi pont: rövid szünet után Hajnal Irén idegenvezető, klubtag tájékoztatta a tagságot a jövő évben tervezett kirándulásokról. Az év első kirándulása a Tisza-tóhoz szervezi, majd május 5-én a gyermekvasút megtekintése lesz a cél. Június 15-18-ig 4 napos kirándulás lesz Nagyatád - Zágráb - Kaposvár megtekintésére, majd a nagy sikerre való tekintettel szeptember 11-én újra lesz kirándulás Esztergom - Párkányba. Októberben gombafesztivál lesz Bükkszentkereszten, egy napos kirándulás lesz erre a programra is. Sokan már most beadták a jelentkezésüket a kirándulásokra!

 

 

  1. napirendi pont: Megköszöntöttük a születés-és névnapjukat ünneplő tagtársainkat, sütiztünk, és koccintottunk az ünnepeltekre!

 

 

Írta, és a fotókat készítette: Mátrai Zsuzsa klubtag

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete 2017.10.19 Klubdélután

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.