Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2017.09.21 Klubdélután

Klubdélután 2017. szeptember 21. csütörtök 14 óra

 

  1. napirendi pont: Előadás az Ózon-Pajzs 2100 Környezetvédő és Polgárőr Egyesület (2100 Gödöllő, Szabadság út 23) munkájáról. Előadó: Dömök Mihályné egyesületi elnök és Dr. Reindl László alelnök.

 

Dr. Reindl László alelnök úr előadásában elmondta, hogy Gödöllőn több évtizede működik a polgárőrség, jelenleg 61 tagja van, ebből 40 tag aktívan vesz részt az egyesület munkájában. Az egyesület a rendőrséggel együttműködve sokat dolgozik a városban és környékén a bűnüldözésben és a bűnmegelőzésben. Az egyesületbe mindenki jelentkezhet, aki egyetért a szervezet célkitűzésével. A munkáért nincsen jövedelem, csak a társadalmi megbecsülés és a saját magunk elégedettsége a munka jutalma. Kihangsúlyozta, hogy jelenleg minden tag egyenruhát kap. Az intézkedő polgárőr közfeladatot lát el, ami azt jelenti, hogy az előállított személy nem állhat ellen. Fegyverük jelenleg csak esetleg gázspray, és minden esetben meg kell várni a rendőröket.

 

Az egyesület tevékenysége sokrétű, a legfontosabbak a következők:

 

  1. a rendőrséggel való együttműködés. Ennek kapcsán beszélt az eladó az un. SZEM (Szomszédok Egymásért Mozgalom) mozgalomról, melynek lényege, hogy a lakóközösségek, szomszédok figyeljenek egymás háza tájára is, és gyanús esetben hívják a járőr kocsit.

 

  1. az iskolákkal való együttműködés, melynek során előadásokat tartanak bűnmegelőzés témában, lövésgyakorlatokat szerveznek, és toboroznak is fiatalokat az egyesület ifjúsági szekciójába.

 

  1. zebraszolgálat, rendezvénybiztosítás, parkolók biztosítása.

 

  1. Őrjárat. Fontos tudnunk, hogy a legtöbb betörés a délelőtti órákban történik. Ma már a bejövő utakon kamerák vannak elhelyezve, így könnyebb a felderítés.

 

Dömök Mihályné elnök felhívta a figyelmünket, hogy az egyesület mindenben igyekszik a lakosság segítségére lenni, de kéri a civileket, hogy lehetőségünk szerint segítsük az egyesület munkáját.

 

 

Az előadás után többen érdeklődtek, és számos tagunk kérdéseket intézett az előadókhoz. Szurdok György kérdésére elhangzott, hogy mindenki kérheti a felvételét, de 3 hónapos próbaidő van. A polgárőrök 4 órás szolgálatot teljesítenek, a járőr kocsi kb. éjfélig járja a környéket. Hajnal Irén kérdésére elmondták, hogy nők is lehetnek tagjai az egyesületnek. Szabadi Jánosné kérdésére, mely arra vonatkozott, hogyha valaki bejön hívatlanul az udvarunkba, akkor milyen eszközzel zavarhatjuk el. Dr. Reindl elmondta, hogyha valaki bemegy az udvarunkba, lakásunkba akkor az élet elleni cselekménynek minősül, ezért bármilyen eszközt igénybe vehetünk, hogy az illetőt elkergessük, és persze minél előbb hívni kell a járőr kocsit. Reményi Gyuláné a SZEM tagsággal kapcsolatban érdeklődött, többen jeleztük a csatlakozási szándékunkat. Megtudtuk, hogy a SZEM tag bejelentését a rendőrség is „komolyabban” veszi!

 

  1. napirendi pont: a rövid szünet után Hajnal Irén az őszi kirándulásokról tartott tájékoztatást. Az Esztergom-Pákányi kirándulás létszáma betelt, de várólistára fel lehet iratkozni, meg mindig van egy-két szabad hely! Még az ősz folyamán lesz a Budavári Palota körséta, és a karácsony előtti program pedig a Vigadó és a Vörösmarty téri vásár megtekintése. Minden kirándulásról, a nyugdíjas egyesület és a Stefánia Palota programjairól részletes tájékoztatást adunk a honlapon!

 

  1. napirendi pont: alelnökünk, Papcsák Sándor kért szót, és beszámolt a klubtanács ülésen elhangzottakról. Átadta Hajnal Irénnek a klubvezetés köszönetét, a Stefánia Palota látogatás ötlete miatt, hiszen ez most a „legjövedelmezőbb” vállalkozása a klubnak. Valamint tolmácsolta a klubtanács elnökének elismerő szavait a gödöllői tagozat adománygyűjtő munkájáról. Fontos tudnunk, hogy jövőre 20. alkalommal szervezik meg a Nyugdíjasok bálját a Stefánia Palotában, invitálta a tagokat a remek programra.

 

  1. napirendi pont: Sebő Györgyné klubtagunk szólt a nyugdíjas egyesület programjairól. Felhívta figyelmünket a nyugdíjas akadémiai előadásokra, mely idén ősszel is bővelkedik hasznos és remek előadásban. Október 15-én az Idősek Világnapja alkalmából köszöntik az 52 fő 90 évét betöltött gödöllői lakosú időseket, utána pedig egy kis ünnepség lesz.

 

  1. napirendi pont: a születés-és névnapjukat ünneplő tagjaink megköszöntése.

 

Írta, és a fotókat készítette: Mátrai Zsuzsa klubtag

 

 

 

 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete 2017.09.21 Klubdélután

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.