Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Gödöllői séták 2022

2022.06.06

Gödöllői séták

 

Május utolsó vasárnapján voltunk a Hajnal Irénke által szervezett parksétán. A találkozó az Erzsébet park előtt volt. Erre a sétára hivatalosak voltak az MH. Budapesti Nyugállományúak Klub tagjai is, akik közül sokan el is jöttek.

 

A parksétán Irénke vezetett minket. Először az Erzsébet park történetét ismertette, majd sorban megtekintettük a park nevezetesebb helyszíneit. Bemutatta az Erzsébet park fontosabb növényritkaságait is. Az Erzsébet parkból átsétáltunk a Kastély felső parkjába, ahol először a Királydombi pavilont néztük meg. A Királydombi pavilont a kastély hivatalos idegenvezetői mutatták be nekünk. A Királydomb után ismét Irénke vezette tovább a sétát, a tulipánfához mentünk. A két tulipánfát, ami a kastélypark egyik legérdekesebb növényritkasága éppen virágzása teljében láthattuk.

 

Innen mentünk át Horthy István szobrához. Horthy István mint pilóta történetéről és Gödöllő várossal való kapcsolatáról én is kiegészítettem néhány gondolat erejéig Irénke tájékoztatóját. Ezután Mária Terézia szobrát néztük meg.

 

Mária Terézia szobrától a Pálmaházba mentünk, ahol a szép virágok és növények megtekintésén túl a látogatók vásárolhattak is maguknak. A Pálmaház után a budapesti csoportot Irénke visszakísérte a Budapestre induló HÉV Szabadság téri megállójáig. Az egész séta során nagyon jó időnk volt és a jó időben, szabad levegőn végzett kellemes séta mindenki kedvére volt.

 

Gödöllő, 2022. június 5.

                                                                                 Lányi Aladár elnök

 

A mappában található képek előnézete Gödöllői Park

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.