Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Élménybeszámoló - Idegenvezetők Világnapja Gödöllőn 2018

 

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint annak Idegenvezető Továbbképző Központja hagyományosan február végén rendezte meg a turisztikai szezon nyitó akkordjaként a több napos Idegenvezetők Világnapját, melynek során több mint 120 programon vehetett részt az előzetesen közel 3600 jelentkező, a lebonyolítást több mint 40 idegenvezető segítette önkéntesen.

A Világnap alkalmából február 24-én - idén másodízben - várta Gödöllő városa is az érdeklődőket értékes programokkal. Az ország különböző pontjairól érkező közel 80 látogatót a Királyi Váróban fogadták a Gödöllő Városi Nyugdíjas Egyesület lelkes önkénteseivel együtt Pataki Pál, az egyesület elnöke és Kecskés Judit civil referens, majd ezt követően ünnepélyes megnyitó keretében köszöntötte őket Hajnal Irén, a Nyugdíjas Egyesület kirándulás-szervezője – egyben a program kezdeményezője és szervezője – valamint Pelyhe József alpolgármester, aki kifejezte örömét, hogy Gödöllő is helyszínévé vált ennek a rangos turisztikai eseménynek és méltatta Gödöllő város kiemelekedő látványosságai mellett a helyi közösségek összetartó erejét, a város szeretetteljes légkörét.

A melegszívű, kedves fogadtatás után – amit fokoztak még a Polgármesteri Hivatal jóvoltából kiosztott ajándékcsomagok is – a résztvevők három csoportban ismerkedhettek Gödöllő nevezetességeivel. A Királyi Várót Sebő Györgyné, a Gödöllői Kertbarát Kör elnöke és dr. Lacza Gabriella, a Polgármesteri Hivatal munkatársa mutatták be hivatásos idegenvezetőként és meséltek a műemlék történetéről, érdekességeiről. Ezt követően a vendégek egyik csoportja ellátogatott a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikába, amit egy meglepetés orgonakoncertet követően Six Edit, a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesület elnöke mutatott be a tőle oly megszokott érzékletességgel és színességgel.

A résztvevők másik csoportját Hajnal Irén kalauzolta végig a városközpont nevezetességei mentén, megtekintették a Világbéke gongot, az Erzsébet szállót, hallhattak a Kis Balázs szobor történetéről, majd ezután ellátogattak a Városi Múzeumba, ahol Kerényi B. Eszter igazgató asszony és Őriné Nagy Cecilia művészettörténész mutatták be a múzeum kiállításait. Mindkét túra a Királyi Kastély épületegyüttesében és a Kastélyparkban a nyilvánosan látogatható terek bemutatásával zárult, de aki még bírta kedvvel és erővel – illetve voltak akik külön erre a programra érkeztek – 14.30 órától megtekinthette az "Erzsébet királyné újraálmodott ruhái" c. kiállítást, melyet a kiállítás megalkotója Czédly Mónika ruhatervező mutatott be külön a program résztvevői számára.

Sokan azért érkeztek, hogy személyesen is megismerhessék a médiából ismert gödöllői nevezetességeket, de többen közülük visszatérő vendégek voltak, akik kifejezték elismerésüket a meleg fogadtatásért, az otthonos légkörért, a tartalmas programokért és vitték magukkal városunk jó hírét, az itt lakók szívélyes vendégszeretetét.

A jól sikerült nap szép példája ismét a civil kezdeményezésnek és erőnek, a sikeres lebonyolításhoz jelentősen hozzájárult Gödöllő város önkormányzata is, amiért szeretnénk ezúton is kifejezni köszönetünket!

 

Írta: Kecskés Judit, civil referens

Fotók: Temesvári Gabriella

 

 

Hozzászólások:

Kocsisné Belák Mária levele:

Kedves Irén!

Amikor megkaptam ezt a kisfilmet a Gödöllői Idegenvezetők Világnapja alkalmából, meghatódtak a kedvességtől! Először vettem részt hasonló programon és meg kell mondjam, nagyon kitettek magukért! Csodálatos, időgazdaságos volt a szervezés, a vezetők nagyon felkészültek voltak, sok-sok tudást adtak át nekünk. Hálásan megköszönöm a Város vezetésének és Önöknek idegenvezetőknek azt a tartalmas szép napot. Külön meg kell említenem, hogy üdítő volt hallani, hogy milyen szeretettel beszéltek városukról. Remélem jövőre is találkozunk.

 

Juhász Veronika és Csanádi Sándor levele:

Kedves Irén!

Először is köszönetünket fejezzük ki a jól megszervezett programért és vezetésért. Nagyon köszönjük a kisfilmet. Készítettünk pár fotót, de így sokkal többet láthatunk. Külön köszönet az önkormányzati ajándékért, ami azért kellemes meglepetés, mert hosszú ideje használjuk ki a világnap lehetőségeit, de ilyen figyelmességgel még soha, sehol nem találkoztunk. Gödöllő ezután is kedvencünk marad, ahová érdemes visszatérni. Még egyszer köszönet. További jó egészséget és jó munkát kívánva Önöknek, és az Önkormányzatnak is.

 

Szalai Réka levele:

Kedves Irén!

Személyesen sajnos már nem tudtam elköszönni, de szerettem volna megköszönni az Ön által vezetett gödöllői városnézést. Érdekes és informatív kirándulás volt, köszönjük szépen az Ön, illetve a szervezők munkáját!

 

Patóczkyék levele:

Köszönjük szépen a mai felejthetetlen élményekkel teli napot! További sikereket és jó egészséget kívánunk.

 

 

A mappában található képek előnézete Idegenvezetők Világnapja Gödöllőn

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.