Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Élménybeszámoló - Idegenvezetők Világnapja a csodás Budapesten

         

          C s o d á s  B u d a p e s t

                        

Az Idegenvezetők Világnapja minden év február utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Ilyenkor az idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be a fővárost évről-évre.

Buszon, hajón, villamoson utazva, valamint gyalogosan csodálhatjuk meg Budapest jellegzetes nevezetességeit, meg-megújuló szépségeit. E napokon nemcsak a főváros lakosai mozdulnak meg, hanem lehetőséget kapnak a környező települések, így például Gödöllő is (korlátozott létszámban).

A főszervező, Medzay Anikó nagy hozzáértéssel és kemény munkával irányítja, hangolja össze az idegenvezetők tevékenységét.

Szerencsére a mi nyugdíjas klubunk tagja, Hajnal Irén nyugdíjas tanárnő, idegenvezető, aki nagy ismerettel és tárgyi tudással rendelkezik. A hajós utakon az ő tájékoztatását hallgathatjuk, s a Duna hullámain kerülhetünk közelebb Pest és Buda nevezetesebb látnivalóihoz, ismerhetjük meg az átívelő hidak múltját és jelenét.

Így ez év február 22-én a TÁLTOS nevű hajón a "BÁLNA" bevásárlóközponttól (Nehru téri kikötő) indulva megcsodálhattuk a Petőfi-, Szabadság-, Erzsébet-, Lánc- és Margit hidakat, a pesti és a budai partoldalt egészen a Rákóczi hídig.

Különösen lenyűgöző látványt nyújtott Budapest az esti megvilágításban: az Országház, a Gellért hegy, a Vár, a Várkert bazár, a Nemzeti Színház, a Művészetek Palotája csodálatos színekben pompáztak.

A hajózás után klubunk tagjai autóbuszon is ismerkedhettek fővárosunk nevezetes épületeivel,  ahol Kocsy Zsuzsa idegenvezető volt a kísérőnk.

Az autóbusz útvonala: Bálna bevásárlóközpont - Fővám tér - Kálvin tér - Rákóczi út - Keleti pályaudvar - Stadion - Stefánia út - Városliget - Hősök tere - Állatkert - Margit híd - Batthyány tér - Vár - Citadella - Erzsébet híd és vissza a Bálnához.

Nem volt más dolgunk, mint figyelni és hallgatni a mindenre kiterjedő tájékoztatást.

Ezen a napon meggyőződhettünk arról, hogy milyen szép is a mi fővárosunk, Budapest.

A hétköznapok forgatagában - talán már az egészségi állapotunkat is figyelembe véve - nem juthatunk el azokra a helyekre, ahová így lehetőségünk adódott elmenni.

Szerintem felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak!

A rendezvény zárása a nap végén a Vakok és Gyengénlátók Intézete Nádor termében egy megható előadással ért véget.

Köszönjük Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara!

                         Szurdok György nyá. alezredes     

                         MH Nyugdíjas Klub elnök Gödöllő               

                                                 

 

 

 

A mappában található képek előnézete 2015.02.20 Idegenvezetők Világnapja

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.