Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Élménybeszámoló - Budapesti kirándulás

2021.10.19

 

 

Kicsit csípős, de szép napsütéses reggel indultunk a HÉV-vel Budapestre. Vidáman, és a várható élményektől izgatottan töltöttük a jó másfél órás utat a főváros szívébe, a Városligetbe!

 

Gyönyörű szép időben sétáltunk a Hősök terén és Hajnal Irén idegenvezető elmesélte a tér keletkezésének történetét, és sok minden más érdekességet, amit már tudtunk is, meg nem is, és így mindenki nagyon örült, hogy hallhatott erről a nevezetes létesítményről, és megcsodálhatta a legszebb millenniumi emlékhelyet.

 

A Hősök tere megtekintése után tovább sétáltunk a Városliget őszi színekben pompázó fái alatt a Vajdahunyad vára, vagy másképpen mondva Történelmi Épületcsoport irányába. Az épületegyüttes szintén a millenniumi ünnepségekre készült, felsorakoztatva az 1000 év építészeti stílusait. Szinte hihetetlen, de először fából készítették el ezt a monumentális alkotást, majd mivel elnyerte a nagyközönség tetszését, ezért megépítették kőből is, szerencsére! Külön büszkeségünk, hogy a barokk szárny díszes ablakrészét a gödöllői Grassalkovich Kastély mintájára tervezte meg Alpár Ignác építész!

 

Miután kívülről megcsodáltuk, belülről is megtekintettük a barokk palotát. Itt jelenleg is sok kiállítás várja az érdeklődőket. Kis csapatunk a Herendi Porcelángyár kiállítását választotta megtekintésre, megcsodáltuk az óriási méretű porcelánokat, a "Hűséges ló" szobrát.

 

Meglátogattuk Anonymust, aki már több mint száz éve ott ül magányosan a várkastély parkjában.

 

Látogassátok meg Ti is! A porcelán kiállítás december végéig még megtekinthető.

 

 

Idegenvezető, szervező: Hajnal Irén

 

 

A mappában található képek előnézete Budapest Városliget

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.