Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Nem lehet csoda nélkül élni!

2013.12.19

„Nem lehet csoda nélkül élni!”

                                                  Márai Sándor

 

A Magyar Honvédség Gödöllői Nyugdíjas Klubja a 2013. évi beszámoló és évbúcsúztató klubdélutánját a karácsonyi ünnepek előtt tartotta meg.

„ Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen azért az ünnep, mert nem lehet csoda nélkül élni. ( Márai Sándor)

Mi is, a klubtagok, ilyen csodaváró hangulatban gyülekeztünk az ünnepre terített, gyertyafényes asztalok mellett, meghitten beszélgetve egymással.

A klubdélután kedves, hangulatos műsorral kezdődött a KARIZMA MŰVÉSZETI CSOPORT közreműködésével. Részt vettek: Csonka Ibolya csoportvezető, Kürtiné Judy, Bartis Ilona és Hódos Sándorné művészek. A műsorban először vidám jeleneteket mutattak be. A folytatásban a karácsonyhoz, Mikuláshoz kötődő számok következtek, Nagy sikert és vidámságot, jó hangulatot idézve elő a hallgatóságban.

Azután a műsor menete komolyabbra fordult. Elhangzott Ady Endre: Karácsony című verse Pataki Zsanett előadásában. Ady gondolataival egyet értettünk:

„Karácsonyi rege, ha valóra válna,

Igazi boldogság szállna a világra,

Nem volna csak ennyi:

Imádni Istent és egymást szeretni.”

A teremben csend volt, béke, és a szeretet melege hatotta át szívünket, ez a pillanat volt a karácsonyi csoda, melyre mindannyian vártunk.

A műsor után megköszöntöttük a születésnapjukat és névnapjukat ünneplő klubtársainkat, majd néhányan ajándékokat vehettek át a klubban végzett munkájukért.  Bár a gyertyák már csonkig égtek, de a sok virággal, ajándékkal, és meghatódottsággal telt meg a terem.

Ezután klubelnökünk, Szurdok György ny. alezredes beszámolója következett a klub 2013. évi tevékenységéről. Gödöllőn közel húsz éven át működött a Gödöllői Fegyveres Erők Nyugdíjas Klubja. Klubelnökök voltak: Kasza József ny. alezredes és felesége, Kasza Józsefné, majd Szalkai Lajos ny. alezredes utána Karádi László ny. alezredes. Az ő haláluk után a klub megszűnt.

Szerencsére voltak lelkes emberek, akik a klub újjászervezéséért sikeres előkészítő munkát végeztek. Vass Károlyné, a Gödöllői Nyugdíjas Egyesület elnöke, Szurdok György nyá. alezredes, Tóth Péter nyá. alezredes, valamint Karádi Lászlóné, az utolsó klubelnökünk felesége. Ennek alapján 2013. január 31-én megalakítottuk a Magyar Honvédség Gödöllői Nyugállományúak Klubját. Háromfős vezetőséget választottunk: elnöknek Szurdok György nyá. alezredest, elnökhelyettesnek Tóth Péter nyá. alezredest, szervezési és kultúra felelősnek Léber Istvánnét.

A vezetőség megválasztása után úgy határoztunk, hogy kérjük felvételünket az MH Budapesti Nyugállományúak Klubja közösségébe az eredményesebb klubmunka érdekében.

Az alakuló gyűlés meghatározta a klub céljait, összejöveteleink időpontját, a tagdíj mértékét, és elfogadta a 2013. évi rendezvény tervezetet is.

Újjászületett klubunk ezen program alapján megkezdte tevékenységét.

Emlékezetes klubdélutánokat, találkozókat rendeztünk, előadásokat hallgattunk, vetítéséket néztünk. Közösen meglátogattuk a Gödöllő városi kiállításokat, részt vettünk rendezvényeken. Bekapcsolódtunk a budapesti klub tevékenységébe is.

Szurdok György beszámolója alapján örömmel állapítottuk meg, hogy éves terveinket, elképzeléseinket a klubvezetés lelkes, odaadó munkájával, a klubtagság aktív közreműködésével, és a Budapesti Klub vezetőinek segítségével és támogatásával maradéktalanul sikerült teljesíteni.

Az elkövetkező esztendőtől elsősorban békességet és jó egészséget várunk! De elkészítettük a 2014. évi programtervünket is!

Ez évben nagy feladatunk lesz az I. világháború 100 éves évfordulójáról szervezett megemlékezés sikeres lebonyolítása. Az ünnepség megrendezésének felelősét kijelöltük, Gödöllő és környéke hőseinek történetét kutató, és a városban zajló események feltárásának munkái is elkezdtük.

A beszámoló klubgyűlés után még hosszasan beszélgettünk, majd egymásnak Kellemes Ünnepeket kívánva, lassan hazasétáltunk a kivilágított városon át. A templomból kiszűrődött a Csendes éj dallama. Szívünkre ismét a karácsonyi csodavárás hangulata költözött.

 

                                                                                              Mátrai Ferencné

                                                                                                  tudósító

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.